Ála Carte Jämshögs Gästgivaregård

Förrätter – Varmrätter – Dessert – Viltmeny special

I dagsläget har vi ej öppet för à la carte, men vi öppnar gärna upp för er.

Minst antal 15 pers , 5 dagar innan.

Välkomna

Förrätter

1. Lufttorkad skinka på en bädd av sallad och melon,serveras med smörstekt bröd och tryffelmajonnäs. 89:-

2. Kallrökt lax fylld med pepparrotskräm på toast. 85:-

3. Skagentoast toppad med stenbitsrom. 79:-

Dessert

1.Gästis brownie med chokladkola,vaniljglass och färska bär. 59:-

2.Rabarberpaj med vaniljsås
65:-

3.Färsk fruktsallad med grädde och glass. 55:-

Varmrätter

1. Örtpanerad gös serveras med primörer färskriven pepparot, skirat smör och dillkokt potatis 210:-

2. Grillad entrecote med fräch sommarsallad hemslagna bearnaisesås,toppad med mangosalsa
249:-

3. Oxfiletornedo med rotfruktsstomp serveras med whiskysås .289:-

4.Cantadofylld kycklingfile med rosepepparsås stekta kantareller 189:-

Valfri potatis
Kokt / stek ,potatisgratäng

Vegetariskt:
Lasange serveras med sommarsallad samt bröd 129:-

Barmeny:
Pasta med köttfärsås 55:-
Köttbulllar med potatismos och lingon 65:-

Viltmeny special

Jämshögs Gästis Viltmeny

1.Förrätt: Kräftor med dillbröd och hemmagjord aioli
Varmrätt: Whisky marinerad Vildsvinsbiffar med rosépeppar sås
Efterrätt: Toscaäpple
355:-

2.Förrätt: Skagentoast toppad med stenbitsrom
Varmrätt: Ugnsbakad laxfilé med hollandaisesås
Eterrätt: Jordgubbsparfait
365:-

3. Förrätt: Jordärtskocksoppa med kantareller. Serveras med ost, charkuteri och fröknäcke,
Varmrätt: Grillad Vildsvinsstek med rödvinssås och sötpotatis
Efterrätt: Björnbärs toppat pannacotta
385:-

4. Förrätt: Skagentoast toppad med stenbitsrom
Varmrätt: Lakriskryddad rådjurstek med rostade rotfrukter vitlökfräst svamp
Efterrätt:Choklad tryffelbakelse
Pris: 390:-

5.Förrätt: Kallrökt laxkanapé
Varmrätt: Pepparstekt Hjortsadel med jordärtskocka, svamp , löksky och riven svecia
Efterrätt: Kanderade ugnsbakade päron med kolasås
Pris: 395:-

6 Förrätt:.Vildsvinspaté med Cumberlandssås
Varmrätt: Ungstekt vildfasan på krutong med murkelstuvning och kulpotatis.
Efterrätt: Skogsbärstårta eller hemgjord äppelpaj.
Pris: 435:-

Man kan välja mellan potatis gratäng, potatis strudel, potatishalvor bakade i ugnen.