Lunch

Fredags lunch

Välkomna på dagens lunch varje fredag Mellan 11:30-14:00

    Affärslunch med vilttema

    Givetvis går det att boka en affärslunch utan vilttema, men ett förslag på olika typer av vilt som man kan välja mellan, som Hjort, Älg, Rågjur, Vildsvin, Fågel.
    Ex på meny.

    • Förrätt
      Skagentoast toppad med stenbitsrom
    • Huvudrätt
      Ungstekt vildfasan på krutong med murkelstuvning och kulpotatis
      Alt. Ugnsbakad laxfilé med hollandaisesås
    • Efterrätt
      Skogsbärstårta eller hemgjord äppelpaj
    • 235 :-
      Inkl dryck, förbokning krävs
      Man kan välja mellan potatis gratäng, potatis strudel, potatishalvor bakade i ugnen.

    Ala Carte

    Förrätter

    • Lufttorkad skinka på en bädd av sallad och melon
      89 :-
      serveras med smörstekt bröd och tryffelmajonnäs
    • Kallrökt lax
      85 :-
      fylld med pepparrotskräm på toast
    • Skagentoast
      79 :-
      toppad med stenbitsrom

    Varmrätter

    • Örtpanerad gös
      210 :-
      serveras med primörer färskriven pepparot, skirat smör och dillkokt potatis
    • Grillad entrecote
      249 :-
      med fräch sommarsallad hemslagna bearnaisesås,toppad med mangosalsa
    • Oxfiletornedo
      289 :-
      med rotfruktsstomp serveras med whiskysås
    • Cantadofylld kycklingfile
      189 :-
      med rosepepparsås stekta kantareller
    • Vegetarisk lasagne
      129 :-
      serveras med sommarsallad samt bröd
      finns som både standard och vegetarisk

    Barnmeny

    • Pasta
      55 :-
      med köttfärssås
    • Köttbulllar
      65 :-
      med potatismos och lingon

    Dessert

    • Gästis brownie
      59 :-
      med chokladkola,vaniljglass och färska bär
    • Rabarberpaj
      65 :-
      med vaniljsås
    • Färsk fruktsallad
      55 :-
      med grädde och glass

    Viltmeny Special

    Man kan välja mellan potatisgratäng, potatisstrudel eller potatishalvor bakade i ugnen.

    • Meny 1
      355 :-
    • Förrätt
      Kräftor med dillbröd och hemmagjord aioli
    • Varmrätt
      Whiskymarinerade vildsvinsbiffar med rosépepparsås
    • Efterrätt
      Toscaäpple
    • Meny 2
      365 :-
    • Förrätt
      Skagentoast toppad med stenbitsrom
    • Varmrätt
      Ugnsbakad laxfilé med hollandaisesås
    • Efterrätt
      Jordgubbsparfait
    • Meny 3
      385 :-
    • Förrätt
      Jordärtskocksoppa med kantareller. Serveras med ost, charkuteri och fröknäcke
    • Varmrätt
      Grillad vildsvinsstek med rödvinssås och sötpotatis
    • Efterrätt
      Björnbärstoppad pannacotta
    • Meny 4
      390 :-
    • Förrätt
      Skagentoast toppad med stenbitsrom
    • Varmrätt
      Lakritskryddad rådjursstek med rostade rotfrukter vitlöksfräst svamp
    • Efterrätt
      Choklad tryffelbakelse
    • Meny 5
      395 :-
    • Förrätt
      Kallrökt laxkanapé
    • Varmrätt
      Pepparstekt hjortsadel med jordärtskocka, svamp, löksky och riven svecia
    • Efterrätt
      Kanderade, ugnsbakade päron med kolasås
    • Meny 6
      435 :-
    • Förrätt
      Vildsvinspaté med cumberlandssås
    • Varmrätt
      Ungstekt vildfasan på krutong med murkelstuvning och kulpotatis
    • Efterrätt
      Skogsbärstårta eller hemgjord äppelpaj

    Catering

    Bufféer

    För samtliga bufféer gäller minst 10 personer. Beställning minst 5 dagar före leverans. Priser anges per person.
    Priserna gäller vid avhämtning på Gästis ! Vid servering av Buffémenyn på Gästis tillkommer serverings tillägg.

    • Exotisk buffé
      185 :-
      Marinerad fläskfilé med örter (serveras kallt), kycklingklubba, rostbiff med tillbehör, en krämig pastasallad med örter, brieost kex och druvor, grönsallad och dressing, hembakt bröd samt exotiska frukter.
    • Buffé Blekinge
      285 :-
      3 sorters marinerat vilt efter säsong, smörslungade kantareller, rödlöksmarmelad, ugnsrostade rotfrukter och varmrökt lax med örtsås. Till detta serveras en grönsallad med senapsdressing, ost, kex och vindruvor samt hembakat bröd.
    • Buffé västkust
      195 :-
      Västerbottenpaj, mangoglaserad kycklingfilé, varmrökt lax, citronsås Parma inlindad sparris . Blandsallad med körsbärstomater och rostade solrosfrön hembakt focacia.
    • Kyckling buffé
      185 :-
      Sesammarinerade kycklingspett, fylld baconlindad kycklingfilé med färskost och soltorkade tomater. Till detta serveras oliver, fetaost samt en vitlökssås och en örtsås.
    • Studentmeny
      195 :-
      Varmrökt lax, med dill och citron, marinerad kycklingfilé, rostad potatissallad med smak av citrus, örtsås, ostig paj. Grönsallad, tapenade gröna oliver, focaccia.
    • Mat från Skog och vatten buffé
      275 :-
      Räksallad med färska örter i vinegrett, skaldjurstårta toppad med rom, krassekryddad laxartar med färsk tomatsalsa, svamppaté med rödlöksmarmelad, varmrökt hjortstek med syltade kantareller, apelsinmarinerade rotfrukter, potatissallad med grönt och grovkornig senapsdressing, danskt rågbröd och vitt brytbröd, smör, ost, kex samt rädisor.
    • Fisk och skaldjur
      275 :-
      Rödingfilé, stekt sill, rökt makrill, kokt potatis, säsongens primörer, kall dillsås, svartpepparaioli. Pestopasta med räkor och kräftstjärtar. Sallad på soltorkad tomat, bönor och fetaost.

    Smörgåstårta

    Vi erbjuder även fantastiska smörgåstårtor för 10, 15, 20 personer.

    • Smörgåstårta för 5 personer
      325 :-
    • Smörgåstårta för 10 personer
      610 :-
    • Smörgåstårta för 15 personer
      915 :-
    • Smörgåstårta för 20 personer
      1160 :-

    Vi skräddarsyr din meny

    Vi erbjuder allt från små till stora sällskap
    Olika teman
    För grupper: Frukost, brunch, lunch meny, middagsmeny, bröllop, dop, student, begravning.
    Helgmeny: Söndagsmiddagar, gås och julbord, speciella menyer för bussresenärer, kaffebord med hembakat.
    Konferenser, catering, mat i grupp, grillkvällar samt vilttema.
    Menyer och pris diskuteras
    Minst 10 personer, allt på förbokning.

    Vi abonnering av Jämshögs Gästis får ni alltid en offert på helheten.

    Alkohol drycker får ej medtagas.

    VARMT VÄLKOMNA!

    © Copyright - Jämshögs Gästgiveri - Produced by Webbohem.se
    X